söndag 23 september 2012

PDF och PDF

En pdf som med bild och text ringar in min problemformulering.  En mening, en bild eller en film?
Den skall även innehålla vald litteratur samt beskriva undersökningens upplägg och metod. Och sedan det där med tydlig grafisk form som fängslar och lockar till läsning.
Jag säger bara HJÄLP!




9 kommentarer:

  1. Hej,
    Jag gillar det här. Det är "cleant" och enkelt att läsa och man förstår snabbt vad det handlar om utan att läsa texten. Jag gillar att du har låtit bakgrundsbilden synas igenom det vita fältet med texten och det är snyggt gjort med litteraturen.

    Den gröna färgen på "tre år med" tycker jag är lite för flashig, du skulle kunna ta upp den gröna färgen som finns i litteraturen i stället. Jag tycker också att du skulle hålla dig till max två typsnitt på din rubrik "tre år med en till en. Vad har införandet av datorer medfört?" för det känns lite spretigt.

    Förutom det tycker jag det är super snyggt! :)

    / Frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för bra synpunkter. Jag håller med om att den gröna förgen är för mycket. Jag och färghjulet i Scribus kom inte riktigt överens, så jag tog den gröna färg som fanns med som bas. Bra ide om att ta upp det gröna i litteraturen. Vet bara inte hur man gör, men jag kanske kan få hjälp denna vecka?
      / Åsa

      Radera
  2. Hej Åsa! Det visuella tilltalar mig mycket eftersom bilden och rubriken egentligen säger allt om vad du tänker undersöka. jag håller med Frida om att det räcker med två typsnitt i rubriken. Problemformuleringen är tydlig och du beskriver hur du tänker gå till väga på ett välgenomtänkt sätt. Bra jobbat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Carina. Ja, det blev ganska rörigt med tre typsnitt. Jag tycker att denna uppgift har varit skitsvår. Hade problem med att få med allt i en pdf. Jag såg att du och Anna hittade bra lösningar :)
      Tack för info om v 37. Jag skulle behöva lära mig att ställa in stilmallar. Kan du??
      / Åsa

      Radera
    2. Hej! Jag tror jag kan, behöver annars repetera det så det fixar vi i morgon! C

      Radera
  3. Hej Åsa!

    Började nästan skratta lite då jag sådg din bakgrundsbild. inte på grund av att den var dålig eller så men på grund av hur lik den var min bild som jag använde. Vi tänkte nog lite lika där kan jag tro.

    Rakt, enklet och "cleant" är väl tre ord som sammanfattar din PDF så där till att börja med. Nästan lite för rakt å enkelt ibland kan jag tycka. Kanske du vågar va lite mera vågad med linjer och utseendet. redigera lite i bilderna vrid och greja lite mera på nån linje kanske? Nu blev allt väldigt rakt.

    Det absolut bästa tycker jag var sättet du lagt till bilden på din litteratur där nere. Såg riktigt proffsigt ut!

    Och nu då jag har skrivit detta så kan jag även berätta attmin PDF har kommit upp. Lite sent men hinner du kika på den så uppsakttas det mycket.

    Ses imorgon!

    MVH/David

    SvaraRadera
  4. Jag instämmer i vad de andra har skrivit. Däremot tycker jag att det är lite för mycket text, man förstår snabbt vad det handlar om och då behövs inte så långa förklaringar.
    Tydligt och bra med tre spalter och litteraturlistan är kanon.

    SvaraRadera
  5. Hej Åsa!
    Jag måste börja med att säga att jag gillar din söta lilla ikon, tjejen med datorn. Annars håller jag med i mycket av det som övriga gruppmedlemmar säger när det gäller typsnitt och färg. Kanske kan du hitta en mjukare färg i rubriken?
    Dina frågeställningar är tydliga. Det gäller väl bara att hitta relevanta frågeställningar i enkäter och intervjuer, något som jag också funderar över.
    Dessutom snygg bild av litteraturen du ska läsa!
    Vi ses imorgon!

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Har det gått bra med arbetet att precisera frågeställningarna utifrån diskussionen senast?

    SvaraRadera