onsdag 21 mars 2012

Övning i Inkscape

Efter att ha skapat parfym och hamburgerlogo med handledning av Måns har jag nu försökt mig på att göra en egen logo till in Hk- bloggen. Det här var riktigt roligt. Det trasslade lite med ritvektyget i början, men sedan lyckades jag rita kniv och gaffel med hjälp av kalkering/ siluett tekniken som vi fick lära oss förra lektionen.
Här är mina skapelser. De behöver nog finslipas en aning, men vilken tycker ni att jag skall välja?

8 kommentarer:

  1. Imponerad!! Gillar nog den högst upp till höger bäst, eller kanske någon av de undre.

    SvaraRadera
  2. Förresten, jag var ju inte med när ni lärde er kalkering/siluett tekniken, du kan inte tänka dig att göra en screenr om det??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Johanna Det var egentligen inte så märkvärdigt, men bra för oss som inte kan rita på fri hand. Det vi gjorde helt enkelt var att hämta en bild på en hatt ( i mitt fall så hittade jag bestick). Sedan låste man det lagret och skapade ett nytt lager och använde ritverktyget för att följa konturerna på hatten. Det knepiga var att få till de böjda linjerna, men när man hade en mall så var det lättare att forma dem snyggt.

      Radera
  3. Tack för tipset! Det ska jag testa!

    SvaraRadera
  4. Vilka jättefina loggor! Jag tycker mest om den längst upp till vänster och den längst upp till höger, men det beror ju såklart på vad som passar in bäst med ditt färgval på bloggen!

    SvaraRadera
  5. Väldigt snyggt! Jag tycker mest om den längst upp till höger samt den längst ner till vänster, gillar när hela världen sitter på gaffeln!

    SvaraRadera
  6. Mycket fina allihop men håller nog med Johanna om den längs upp till höger.
    Visst var det ett roligt program?

    SvaraRadera
  7. Så snygga och många! =D Jag gillar bäst den med jordklotet på gaffeln, längst ner till höger!

    SvaraRadera