tisdag 11 december 2012

Senaste upplagan

Ser fram emot julefrid. Har inte handlat en julklapp, inget julbak... adventspyntet ligger kvar i en låda på vinden. Kämpar för att hålla deadline med webbtidningen. Bara det att jag har 90 betyg att sätta....

Här är min tidnig. Inte riktigt klar, men det närmar sig. Tacksam för feedback om någon av er har tid :)

5 kommentarer:

  1. Hej! Hinner inte läsa ordentligt just nu. Har tyvärr alldeles för mycket kvar att skriva! Några snabba; framsidan blev ännu bättre med blå text. Saknar ett k i bakgrund i innehållsförteckningen. Behöver inte ta med 0% i översta cirkeldiagrammet. Jag föredrar rött som negativ färg i cirkeldiagram och grönt som positiv. Blått mittemellan.Jag vet själv inte hur jag ska göra med sidnr. Kallar just nu titelsidan för 1 osv för att det ska stämma med markeringarna när man läser i Issuu. Bra jobbat Åsa! Kram!

    SvaraRadera
  2. Snyggt! Förstår att du inte hunnit med julbestyr!

    SvaraRadera
  3. Tack för synpunkter. Jag håller med om färgerna i diagrammen. Har försökt fixat så att det negativa iaf blir rött.Sidnumrering kanske är bra att det stämmer med issuu. Tänkte inte på det.

    SvaraRadera
  4. Hej igen! Har äntligen fått ut min nästan färdiga rapport. Nästan färdig är jag också just nu... Jag läser din ordentligt och ger feedback imorgon kväll, om du vill. Hinner du kolla min är jag jätteglad! Kram!

    SvaraRadera
  5. Hoppas att det går att fatta vad jag menar...
    Hej igen
    Jag tycker att du lyckats mycket bra med det grafiska. Den blå, lite lugna färgtonen, återkommer hela tiden i rapporten. Det är luftigt mellan spalterna och läsbarheten är mycket god. Siluetterna blev supersnygga. Korktavlan med frågeställningarna är också mycket bra. Titthålet in till klassrummet är en fantastisk bild som säger exakt det du vill. Jag skulle vilja ha fotot på eleverna bakom elevkommentarerna bara lite tydligare. Jag vet att du inte vill att de ska synas vem som är vem men det kanske går att ändra transparensen bara lite.. Bilderna på sid 18 och 20 är mycket bra, jag gillar dock inte den feta stilen med citatet från Tallvid, det ser lite för klumpigt ut i den annars mycket lugna och svala stilen. Jag vet inte om du vill ha en svag linje runt dina färgade rutor. Det var ju det där jag inte fick till alls utan behövde åka in till Uppsala för att få hjälm med… Om du vill ha bort linjen går du på egenskaper, färger och klickar penseln och säger ingen istället för svart- men det vet du säkert redan… Dra upp bilden på huset lite till det syns en vit rand…
    Du beskriver datorernas ankomst till skolan på ett mycket bra sätt, perfekt avvägning mellan personligt och distans. Treårsperiod kanske inte ska särskrivas men jag är inte säker.. Mycket bra att ha med citaten från Sigtuna kommuns hemsida- det ger tyngd åt din undersökning.
    Du beskriver din undersökning på ett tydligt sätt, det står rektion på sid 5 istället för reaktion. Jag har , med god hjälp av två kollegor, hitta jättemånga bokstäver jag tappat, man blir något blind när man läser sin egen text. Visst tänker du länka till Hk-bloggen, den är ju så bra! Du beskriver fortbildning och IT-stöd mycket bra. Särskriv ej spridningseffekt. Det fattas nåt ord (till?) innan webbstjärnan. Ska Andreas vara indragen på båda ställena för att styckeindelningen ska vara tydlig?
    Metoddelen är också informativ och tydlig. Skriv gärna har studerat, istället för tittat på tidigare undersökningar. Det där uppslaget är jäkligt snyggt! Bra att länka till enkäten, hinner tyvärr inte gå dit nu! Roligt att läsa att eleverna är så positiva till 1 till 1! Bra struktur på redovisningen. Särskriv inte överlag, saknas nåt ord efter nackdelar med 1-1 projektet (har varit?). Tråkigt att så få lärare tog sig tid att besvara enkäten. Bra att du redogör för att det är så. De åsikter som framkommer är dock mycket intressanta. Bra stycke om Sofia. Pythagoras är felskrivet andra gången.
    Uppslagen med järnvägen och skon är som sagt supersnygga och innehåller en mycket god analys/diskussion/slutsats. I hela din uppsats har de en mycket god koppling till forskning. Bra litteraturförteckning. Kanonbra jobbat Åsa! Du kan käka julbord med gott samvete.

    SvaraRadera